Kartleggingstur til Boksaspa

Praktisk info

Fra: 01.09.2021 11:30

Til: 01.09.2021 15:30

Adresse: Boksaspa, Tingvoll kommune, Norge

Forening: Risken sopp- og nyttevekstforening

Region: Møre og Romsdal

Pris medlem: Gratis:

Pris ikke-medlem: Gratis:

Antall plasser: 12

Antall plasser igjen: 2

Ledere

Arrangementet er allerede ferdig

Kartleggingstur til "verdens nordligste eikeskog" på Aspøya

Bli med Risken på kartleggingstur til den unike eikeskogen på Boksaspa på Aspøya. I denne verna skogen vokser det en del uvanlige sopparter, og vi tar turen på dagtid onsdag 1. september for å registrere soppmangfoldet. Vi er spesielt på jakt etter en spesiell piggsopp som ble funnet her i 2020, som kan være en sjelden art nylig beskrevet for vitenskapen.

Vi fokuserer på sopp på denne turen, og i noen grad lav, moser og planter. Vi ønsker alle interesserte velkommen på tur, nybegynner som viderekommen! Kartleggingsturene våre er en skattejakt i naturen, som gir gode muligheter for å se, lære og registrere mange ulike arter. Godt fottøy anbefales, og ta med egen niste/drikke til matpause.

Vi artsbestemmer det vi finner, eller samler prøver for nærmere undersøkelser, og registrerer de viktigste funnene som en del av Riskens kartleggingsarbeid i Nordmøre og Romsdal.

Oppmøte kl. 11.30 ved avkjøring til Boksaspa fra E39.

NB! Alle som ønsker å delta på tur må melde seg på før turstart (se påmeldingsknapp til venstre). Dette pga. smittevernhensyn, der vi må ha oversikt over alle turdeltakere, og mulighet for å kontakte enkeltpersoner i etterkant om det skulle bli nødvendig.