Kartleggingstur til Otrøya

Praktisk info

Fra: 14.08.2021 11:00

Til: 14.08.2021 15:00

Adresse: Utsidevegen 482, 6475 Midsund, Norge

Forening: Risken sopp- og nyttevekstforening

Region: Møre og Romsdal

Pris medlem: Gratis:

Pris ikke-medlem: Gratis:

Antall plasser: 12

Antall plasser igjen: 7

Arrangementet er allerede ferdig

Bli med på artsjakt i spesiell kystvegetasjon i Midsund

Bli med Risken på kartleggingstur/skattejakttur til Otrøya i Molde kommune. I Ugelvik-området er det både skogsområder og kystvegetasjon, og enkelte områder med bergknauser med spesiell berggrunn (olivin) som gjør at det vokser spesielle arter her, bl.a. rødlistearten brunburkne som ble funnet her i fjor. Det kan også være mulighet for å finne spesielle arter av sopp og lav, og vi tar en ny tur i området for å kartlegge mer av dette området.

Vi fokuserer på sopp, planter og lav på turen. Vi ønsker alle interesserte velkommen på tur, nybegynner som viderekommen! Kartleggingsturene våre er en skattejakt i naturen, som gir gode muligheter for å se, lære og registrere mange ulike arter. Godt fottøy anbefales, og ta med egen niste/drikke til matpause.

Vi artsbestemmer det vi finner, eller samler prøver for nærmere undersøkelser, og registrerer de viktigste funnene som en del av Riskens kartleggingsarbeid i Nordmøre og Romsdal.

Oppmøte kl. 11.00 ved Otrøy kirke (passer med ferje fra Mordalsvågen kl. 10.30)

NB! Alle som ønsker å delta på tur må melde seg på før turstart (se påmeldingsknapp til venstre). Dette pga. smittevernhensyn, der vi må ha oversikt over alle turdeltakere, og mulighet for å kontakte enkeltpersoner i etterkant om det skulle bli nødvendig.