Soppens dag ved Langvatnet i Fræna

Praktisk info

Fra: 01.09.19 12:00

Til: 01.09.19 15:00

Adresse: Fv663, 6444, Norge

Forening: Risken sopp- og nyttevekstforening

Region: Møre og Romsdal

Pris medlem: Gratis:

Pris ikke-medlem: Gratis:

Ledere

Arrangementet er allerede ferdig

Risken markerer Soppens dag med sopptur, stand og sopputstilling!

Søndag 01.09.2019 markerer vi Soppens dag og Kom deg ut dagen ved Langvatnet i Fræna

Soppens dag er en skandinavisk markering som har blitt arrangert årlig første søndagen i september / «sopptember» siden 2009. Norges sopp- og nyttevekstforbund med sine medlemsforeninger står for arrangementene. I år markerer Risken sopp- og nyttevekstforening dagen samtidig med arrangementet Kom deg ut dagen i Friluftslivets uke ved Langvatnet i Fræna.

Hensikten med dagen er å sette fokus på en gruppe organismer som for det meste lever i det skjulte. I Norge finnes rundt 7.000 arter av storsopper, som alle spiller en viktig rolle i naturen. I tillegg gir soppen mat på bordet, men alt er ikke spiselig.

Vi har en liten sopptur, stand med utstilling av sopp, ullgarn farget med sopp, papir av sopp, brosjyremateriell og litteratur. Vi har eget materiell for barn og unge, quiz og premier. Vi har også soppkontroll for de som ønsker ta med trygg sopp hjem.

Kom og se på sopp som vokser i området, få informasjon om medlemsfordeler i Risken og Norges sopp- og nyttevekstforbund, og slå av en prat om matsopp, fargesopp eller allslags sopp!

Alle er velkommen og arrangementet er gratis

 

Kom deg ut – dagen arrangeres av DNT Romsdal og Barnas turlag i Hustadvika og Molde. Les mer her: https://www.mrtur.no/aktiviteter/106565/866268/