Soppens dag på Skaret

Praktisk info

Fra: 06.09.20 12:00

Til: 06.09.20 16:00

Adresse: Kordalsvegen 23, 6422 Molde, Norge

Forening: Risken sopp- og nyttevekstforening

Region: Møre og Romsdal

Pris medlem: Gratis:

Pris ikke-medlem: Gratis:

Ledere

Ole Magne Stavik

92034582

omstavik@live.no

Anne Marie Hareide

90562182

mia.hare@online.no

Arrangementet er allerede ferdig

Risken markerer Soppens dag søndag 6. september

Søndag 06.09. markerer vi Soppens dag på Skaret i Molde/Hustadvika.

Soppens dag er en skandinavisk markering som har blitt arrangert årlig første søndagen i september / «sopptember» siden 2009. Norges sopp- og nyttevekstforbund med sine medlemsforeninger står for arrangementene. I år markerer Risken sopp- og nyttevekstforening dagen i Friluftslivets uke.

Hensikten med dagen er å sette fokus på en gruppe organismer som for det meste lever i det skjulte. I Norge finnes rundt 7.000 arter av storsopper, som alle spiller en viktig rolle i naturen. I tillegg gir soppen mat på bordet, men alt er ikke spiselig.

Vi har en liten sopptur, stand med utstilling av sopp, ullgarn farget med sopp, papir av sopp, brosjyremateriell og litteratur. Vi har eget materiell for barn og unge, og setter opp en natursti eller quiz med premier. Vi har også soppkontroll for de som ønsker ta med trygg sopp hjem.

Kom og se på sopp som vokser i området, få informasjon om medlemsfordeler i Risken og Norges sopp- og nyttevekstforbund, og slå av en prat om matsopp, fargesopp eller allslags sopp!

Husk smittevernråd! Vis hensyn 🙂

Alle er velkommen og arrangementet er gratis