Artsjakten på Vågøya i Romsdal

Praktisk info

Dato: 04.06.22

Tidspunkt: 11:00 - 15:00

Adresse: Vågøyvegen 106, 6408 Aureosen, Norge

Forening: Risken sopp- og nyttevekstforening

Region: Møre og Romsdal

Pris fra: Gratis

Bestill / Meld på

Artsjakten foregår i år på Vågøya i Hustadvika kommune!

I anledning Artsjakten 2022 drar Risken på kartleggingstur til Vågøya i Hustadvika 5. juni. Denne øya ved Ytre Hoem er relativt lite kartlagt, men ligger inntil et naturreservat i Langøyvågen med kjente botaniske verdier knyttet til bl.a. saltenger og brakkvannsenger. Sentralt på øya er det områder med kystlynghei, kystfuruskog og mindre løvskogsholt. Her blir det gode muligheter for å kartlegge og bli kjent med både karplanter, sopp, lav, moser og insekter i variert natur.

Oppmøte kl. 11.00 på parkeringsplassen ved Vågøy kyrkje. Ta kontakt om du trenger skyss fra Molde eller Elnesvågen/Malmefjorden.

Vi artsbestemmer det vi finner, eller samler prøver for nærmere undersøkelser, og registrerer de viktigste funnene som en del av Riskens kartleggingsarbeid i Nordmøre og Romsdal. Vi vil holde på til ca. kl. 15.00, med innlagt matpause – ta med egen mat og drikke. Godt fottøy er også anbefalt, siden vi kommer til å gå både i fjæra og inne på land.

Den store artsjakten er en årlig nasjonal kartleggingsdugnad og konkurranse i regi av Sabima. Du kan lese mer om dette her: https://www.sabima.no/kartlegging/artsjakten

Vi ønsker alle interesserte velkommen på tur, nybegynner som viderekommen!