Soppsakkyndigkurs – teoridel på nett i august 2022

Har du lyst å bli soppkontrollør? I høst kan du følge teoridelen av kurset på nett i august, og gjennomføre praktisk øving på Riskens kveldsmøter i august og september.

Kurs for soppsakkyndige er et eksamensforberedende kurs for kandidater som skal ta prøve for soppsakkyndige året etter. Dette kurset består normalt av 20 timer teori og 20 timer i felt. Det er ikke mulig å stå på prøve for soppsakkyndig uten praktisk erfaring med soppene. Den tiden man bruker i felt er derfor svært viktig.

Teoridelen av kurset vil gå igjennom arter og slekter på pensumslisten, rundt 150 arter. Kurset vil gi deg det teoretiske grunnlaget for å gjennomføre feltarbeidet, enten på egen hånd eller i samarbeid med andre. Du vil lære kjennetegnene på slektene og artene som er pensum, normlistestatus og forgiftningsforløp på giftstoffene.

Kurset vil gå hver tirsdag i august fra 17.00 til 21.00 via Zoom. Dersom du ikke allerede har denne programvaren på datamaskinen din og en brukerkonto på Zoom, anbefaler vi at du laster ned og installerer den nødvendige programvaren og registrerer en brukerkonto i god tid før kurset starter. Zoom og brukerkonto er gratis.

Nettundervisningen arrangeres av Norges sopp- og nyttevekstforbund. Har du spørsmål om nettundervisningen,
ta kontakt med Lene Johansen, tlf 3823663 lene@soppognyttevekster.no

I tillegg til forelesningene på nett vil du få tilgang til soppsakkyndigkurset på Norges sopp- og nyttevekstforbunds digitiale kursplattform i ett år fremover.

Risken sopp- og nyttevekstforening tilrettelegger for praksisdelen fra 03.08.  kl 18 og hver onsdag utover i august og september.

Prisen er 2000,- for medlemmer i en av NSNFs foreninger og 3000,- for ikke-medlemmer, og Kompendium for soppsakkyndige er inkludert i prisen.