Fra kaffekopp til østerssopp

Praktisk info

Fra: 06.11.2021 12:00

Til: 06.11.2021 15:00

Adresse: Tingvoll, Norge

Forening: Risken sopp- og nyttevekstforening

Region: Møre og Romsdal

Pris medlem: Kr 750

Pris ikke-medlem: Kr 1000

Antall plasser: 12

Ingen plasser igjen, men sett deg opp på venteliste

Ledere

Susanne Friis Pedersen

953 34 611

susfped@gmail.com

Anne Marie Hareide

90562182

mia.hare@online.no

Arrangementet er allerede ferdig

Lære å dyrke egen sopp?

Risken sopp- og nyttevekstforening har booket Siri Mittet fra Gruten i Oslo.
Gruten er en innovativ og fremtidsrettet virksomhet som gjenbruker kaffeavfall! Fra det sorte gull skaper de spennende produkter og bidrar til økt kunnskap og bevissthet knyttet til den fantastiske kaffegruten.

De ønsker å være et positivt forbilde, og vise at det er mulig å skape spennende produkter som samtidig er miljøvennlige, bra for naturen og for oss mennesker.

Dette er et praktisk kurs hvor du lærer metoden for å dyrke østerssopp i kaffegrut, og får ta med din egen dyrkingspakke hjem.

Kurset starter med en kort introduksjon av bedriften Gruten, du får høre litt om hva de driver med og hvordan det har seg at de er så gira på kaffegrut.

Deretter beveger vi oss inn på dagens tema, dyrking av østerssopp i kaffegrut. Østerssopp er en fantastisk god matsopp. Og det som er ekstra flott er at denne soppen kan dyrkes frem på en rekke ulike substrater, inkludert kaffegrut. Noe de aller fleste av oss i Norge har god tilgang på.

Vi snakker litt om hvorfor kaffegrut egner seg godt for østerssoppdyrking og hvilke kriterier som er viktige for å lykkes. Vi går gjennom fremgangsmåten for østerssoppdyrking og belyser de ulike stadiene i prosessen. Deretter går vi over til den praktiske biten

Dyrkingspakken får du ta med hjem, og forhåpentligvis vil den i løpet av 5-7 uker produsere i en flott liten avling med supersunn og kjempe deilig østerssopp 🙂

Kurset varer 2 – 2 1/2 time (lengde litt avhengig av antall deltagere og spørsmål). Underveis byr vi på en kopp te og kaffe.
Differensiert deltakeravgift medlemmer og andre, men alle kan bli med. Først til mølla. Påmelding her i kalender. Vi må ha minst 10 deltakere for å gjennomføre, og påmeldingsfrist er 01.11.

Deltageravgift inkluderer leie lokaler, kursleder og alt av materialer og ingredienser til dyrkingspakke.

Selvfølgelig blir alle regler med tanke på Covid-19 fulgt. Forbehold om at situasjonen i Norge er stabil og at alle som deltar er friske.
Kurset er i samarbeid med NORSØK, Tingvoll