Kartleggingstur til Berget/Vasselen

Praktisk info

Fra: 03.10.2021 10:00

Til: 03.10.2021 14:00

Adresse: Grimstadvegen 28, 6674 Kvisvik, Norge

Forening: Risken sopp- og nyttevekstforening

Region: Møre og Romsdal

Pris medlem: Gratis:

Pris ikke-medlem: Gratis:

Antall plasser: 12

Antall plasser igjen: 12

Ledere

Påmelding

Kartleggingstur i artsrik edellauvskog ved Straumsnes

Bli med Risken på kartleggingstur til den artsrike edellauvskogen i lia mellom Berget og Vasselen i Tingvoll kommune. Dette er en av de mest artsrike lauvskogene på Nordmøre, og en større del av skogslia er nylig vernet som Vasselen naturreservat. Det er gjort flere uvanlige soppfunn her, men fortsatt er området nokså lite undersøkt for sopp. Vi legger turen hit nokså seint i sesongen for å se hva som er å finne av sopp da.

Vi fokuserer på sopp på denne turen, og i noen grad lav, moser og planter. Vi ønsker alle interesserte velkommen på tur, nybegynner som viderekommen! Kartleggingsturene våre er en skattejakt i naturen, som gir gode muligheter for å se, lære og registrere mange ulike arter. Godt fottøy anbefales, og ta med egen niste/drikke til matpause.

Vi artsbestemmer det vi finner, eller samler prøver for nærmere undersøkelser, og registrerer de viktigste funnene som en del av Riskens kartleggingsarbeid i Nordmøre og Romsdal.

Oppmøte kl. 10.00 ved Straumsnes kyrkje.

NB! Alle som ønsker å delta på tur må melde seg på før turstart (se påmeldingsknapp til venstre). Dette pga. smittevernhensyn, der vi må ha oversikt over alle turdeltakere, og mulighet for å kontakte enkeltpersoner i etterkant om det skulle bli nødvendig.