Villblomstenes dag på Brøstet og Brøstkampen

Praktisk info

Fra: 20.06.21 10:00

Til: 20.06.21 17:00

Adresse: Brøstkampen, Rauma, Norge

Forening: Risken sopp- og nyttevekstforening

Region: Møre og Romsdal

Pris medlem: Gratis:

Pris ikke-medlem: Gratis:

Antall plasser: 15

Antall plasser igjen: 15

Ledere

Påmelding

Villblomstenes dag i artsrikt kulturlandskap og fjellhei

Risken markerer tradisjonen tro Villblomstenes dag med plantevandring og kartlegging. Turen legges i år til Brøstet og Brøstkampen helt sørøst i Rauma kommune.

Oppmøtested og tidspunkt legges ut her senere.

Vi regner med å se på artsrik engvegetasjon i kulturlandskapet i Brøstdalen før vi beveger oss opp i kalkrik fjellhei på Brøstkampen, der vi håper å få se lapprosa i blomstring. Lapprose, Rhododendron lapponicum, er en av bare to viltvoksende rododendron-arter i Norge.

Villblomstenes dag koordineres av Norsk botanisk forening og markeres med plantevandringer over hele landet den tredje søndagen i juni. I år markeres villblomstenes dag for 20. gang i Norge. Du kan lese mer om dette her: https://botaniskforening.no/villblomstenesdag

Vi ønsker alle interesserte velkommen med på tur for å se og lære om vanlige og uvanlige planter, samt sopp, lav og moser. Ta med mat/drikke for matpause, og klær etter været!

NB! Vi ber alle som ønsker å delta på tur om å melde seg på før turstart. Dette pga. smittevernhensyn, der vi må ha oversikt over alle turdeltakere. Vi følger ellers gjeldende smittervernråd på turen.