Høstens kurs, turer og soppkontroller

Høstkalenderen 2022 er fylt opp med soppkurs på tur, soppkontroller, onsdagsmøter og kartleggingsturer. Les mer og finn et kurs eller en soppkontroll nær deg!

Soppsesongen er i gang, og Risken tilbyr en rekke ulike arrangement for deg som ønsker å lære og oppleve soppskogens gleder sammen med andre!

De fleste lørdager i august, september og fram til midten av oktober har vi soppkurs på tur. Dette er et 4-timers kursopplegg med litt teori, ut og sanke og deretter gjennomgang av det vi finner. Passer både for nybegynnere og deg som kan litt om sopp. Soppkursene er gratis for medlemmer av Risken, og du kan melde deg inn i forkant av kurset om du ønsker det. I forbindelse med soppkurs på tur har vi gratis soppkontroll på kursstedet åpen for alle interesserte.

Finn et kurs eller soppkontroll nær deg! Følg med i vår kalender: https://risken.soppognyttevekster.no/kalender/

Vi har også soppkontroll i Molde sentrum (Molde frivilligsentral) hver onsdag kl. 18-20, da vi har våre soppmøter med utstilling og studering av medbrakt sopp og sosialt samvær. Alle interesserte er hjertelig velkommen til å delta!

Soppens dag markeres i år søndag 4. september med stand, natursti med premier og soppkontroll på Skaret (ved Skarstua) i Hustadvika.

Fra august til oktober arrangerer vi også flere kartleggingsturer der vi undersøker og registrerer mangfoldet av sopp og andre vekster i utvalgte naturområder. Følg med i kalender og på vår side på Facebook («Risken sopp- og nyttevekstforening»).

Velkommen til å bli bedre kjent med soppenes utrolige rike!