Høstens kurs, turer og soppkontroller

Høstkalenderen 2023 er fylt opp med soppkurs på tur, soppkontroller, mandagsmøter og kartleggingsturer. Les mer og finn et kurs eller en soppkontroll nær deg!

Soppsesongen er i gang, og Risken tilbyr en rekke ulike arrangement for deg som ønsker å lære og oppleve soppskogens gleder sammen med andre!

De fleste helgene i august, september og fram til starten av oktober har vi soppkurs på tur. Dette er et 4-timers kursopplegg med litt teori, ut og sanke og deretter gjennomgang av det vi finner. Passer både for nybegynnere og deg som kan litt om sopp. Soppkurs på tur er et rimelig kurs som koster 100,- for medlemmer av Risken, og 300,- for andre. I forbindelse med soppkurs på tur har vi gratis soppkontroll på kursstedet åpen for alle interesserte.

Finn et kurs eller soppkontroll nær deg! Følg med i vår kalender: https://risken.soppognyttevekster.no/kalender/

Vi har også:

Soppkontroll i Molde sentrum (Molde frivilligsentral) hver mandag kl. 18-20, da vi har våre soppmøter med utstilling og studering av medbrakt sopp og sosialt samvær. Alle interesserte er hjertelig velkommen til å delta!

Soppens dag markeres i år søndag 3. september med soppkurs på tur både på Smøla og Tingvoll og sopptur med Barnas Turlag ved Langvatnet i Hustadvika. Alle steder blir det selvfølgelig også åpen soppkontroll.

Fra august til oktober arrangerer vi også flere kartleggingsturer der vi undersøker og registrerer mangfoldet av sopp og andre vekster i utvalgte naturområder. Følg med i kalender og på vår side på Facebook («Risken sopp- og nyttevekstforening»).

Velkommen til å bli bedre kjent med soppenes utrolige rike!