Artsjakten 2023 – Risken med flest funn!

For andre år på rad gikk Risken helt til topps i konkurransen om flest arter registrert på en lokal tur under Den store artsjakten.

Tradisjonen tro hadde Risken sopp- og nyttevekstforening kartleggingstur på Den store artsjakten lørdag 3. juni. Turen ble denne gang lagt til Elnesvågen i Hustadvika kommune, og takket være dyktige deltakere med kunnskap om både planter, sopp, alger, marine dyr, fugler og insekter ble det registrert nærmere 400 ulike arter i løpet av 4-5 timer. Dette var nok til at Risken forsvarte sin seier fra i fjor i kategorien «Lokal tur med flest artsfunn»!! Hustadvika kommune ble også den kommunen i landet med flest artsfunn denne dagen, med hele 423 arter!

Du kan lese mer om Den store artsjakten på nettsidene til Sabima: Den store artsjakten 2023: Resultatene er klare! – Sabima

Artskartlegging med Risken er en fin og sosial læringsarena i naturen. Følg med i kalenderen, og bli med oss på tur vår, sommer eller høst! Alle interesserte er velkommen, det kreves ingen spesielle forkunnskaper for å delta på kartleggingsturer.

Den store artsjakten er et nasjonalt arrangement koordinert av Sabima, der enkeltpersoner og foreninger prøver å kartlegge så mange funn og arter som mulig i løpet av et døgn. Sabima (Samarbeidsrådet for biologisk mangfold) er paraplyorganisasjon for de biologiske foreningene i Norge. Risken er tilknyttet Sabima gjennom Norges sopp- og nyttevekstforbund.